Pers

16 maart 2021

Geen traditionele 100Km Dodentocht in augustus 2021

Het tweede weekend van augustus zal er ook dit jaar geen 100Km Dodentocht van start gaan. 13 000 wandelaars en eens zo veel toeschouwers bij elkaar brengen behoort jammer genoeg deze zomer nog niet tot de mogelijkheid.  

Door de huidige Covid-19 Epidemiologische situatie komt de organisatie van internationale massa-events tijdens de zomer van 2021 meer en meer onder druk te staan.
Ondertussen liet ook de gemeente Bornem, na overleg met de hulpdiensten, weten dat ze voor de editie 2021 geen groen licht kan geven. Een grootschalige organisatie, waarbij meer dan 10.000 mensen op hetzelfde moment op dezelfde locatie samenkomen, behoort dus ook dit jaar niet tot de mogelijkheden.

We hadden het liever anders gezien en hoopten dat we op 13 augustus 2021 opnieuw met 13 000 wandelaars aan de start zouden staan van de 52ste editie van 100Km Dodentocht.

Maar het garanderen van de veiligheid en de gezondheid van onze vrijwilligers en wandelaars komen op de eerste plaats.
Voor ons als organisatie is het geen optie om de 100Km Dodentocht te verplaatsen naar een later tijdstip dit jaar. Wel gaan we aan de slag om een coronaproof alternatief uit te werken.  Want iedereen binnen de organisatie staat te popelen om nog eens een groter wandelevent te organiseren.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email