100km Covid Challenge

100Km Covid Challenge powered by Dodentocht

100Km Covid Challenge?

Als organisatie bieden we voor onze geannuleerde 51ste editie een virtueel alternatief, de 100Km Covid Challenge powered by Dodentocht. De challenge loopt van maandag 13 juli 2020 tot en met zondag 9 augustus 2020. Je hebt dus vier weken tijd om de totale afstand van minimum 100 kilometer af te leggen. Wie wil mag die 100 kilometer in één keer afleggen. Dit is zeker niet verplicht. Je mag gerust die 100 kilometer spreiden over verschillende dagen en wandelen op eigen ritme. Het enige doel is om op het einde van die vier weken minimum 100 kilometer te behalen.

Met deze symbolische editie willen we mensen motiveren en laten proeven van één van de leukste sportieve ontspanning die er is, namelijk wandelen en in het bijzonder 100Km Dodentocht. Maar we willen deze editie ook opdragen aan al de mensen die tijdens deze crisis zijn blijven zorgen voor onze maatschappij. Daarom schenkt 100Km Dodentocht vzw de opbrengst van de 100Km Covid Challenge aan de universiteiten van Gent en Leuven om de research naar een vaccin en naar preventieve maatregelen te ondersteunen.

Hoe kan je deelnemen?

 • Schrijf je ten laatste op 8 augustus 2020 in via de webpagina van Chronorace
 • De inschrijvingsprijs bedraagt €10. Indien je ook het exclusieve 100Km Covid Challenge T-shirt wil ontvangen, betaal je bijkomend (inclusief verzendingskosten) voor: 
  – België: €10,
  – Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk: €15 
  – Rest van Europa: €20.
  We versturen de T-shirts in de loop van de maand augustus. 
 • Installeer de gratis Strava-applicatie op je mobiele telefoon via Play Store” voor Android of “App Store” voor Iphone. Wie al vertrouwd is met Strava kan natuurlijk gebruik maken van zijn geconnecteerde horloge (Garmin, Polar, enz.), dat de informatie automatisch rechtstreeks naar zijn Strava-account stuurt.
 • Na ontvangst van betaling, ontvang je een bevestigingsmail met een link om je inschrijving te koppelen met je Strava-account. Klik op deze link om de toelating te bevestigen.
 • Telkens je gaat wandelen of joggen, open je de Strava-app en selecteer je de tab ‘registreren’ onderaan het scherm. Druk op de oranje startknop. Op het einde van je wandel- of looptocht klik je op ‘eindigen’ en ‘registratie’. Je kilometers worden automatisch opgeteld.
 •  Wandel of loop binnen vier weken 100, 200 of 300 kilometer (en meer mag uiteraard ook 😊 ).
T-shirts Covid Challenge

100Km Covid Challenge klassement

We belonen iedere deelnemer met een virtuele medaille. Deel die gerust op je sociale netwerken en draag ze op aan de vele zorgverleners die al het best van zichzelf gegeven hebben. Voor één keertje houden we een alfabetisch klassement met de totaal afgelegde afstand bij dat we ruim verspreiden