Bereikbaarheid

Hoe kom ik in bornem? En meer.

Bornem, het start en eindpunt

De start en aankomst van de 100 km Dodentocht liggen in het centrum van Bornem, op amper 400 meter van het station. Het openbaar vervoer is dan ook het meest eenvoudige vervoermiddel wil je naar Bornem komen om deel te nemen aan Dodentocht of te supporteren.

Met de auto

Kom je toch met de wagen, parkeer je wagen dan op de aangeduide parkings, voorzien langs de N16. Er zijn pendelbussen om je als wandelaar of als volger van en naar het centrum van Bornem te brengen. De pendelbussen rijden op vrijdag van 12u30 tot 01u00 en op zaterdag van 7u30 tot 00u30.

Parkeer je je wagen niet op één van de parkeerterreinen, zorg er dan voor dat je wagen reglementair geparkeerd staat en buurtbewoners niet hindert.

Met de trein

Ga je met de trein naar de Dodentocht? Dan maak je de juiste keuze! Wandelaars en supporters stappen af in Bornem en kunnen dan te voet (5 min) naar het vertrek van de Dodentocht.

Vóór het instappen in de trein dien je uiteraard in het bezit te zijn van een geldig NMBS-vervoersbewijs. Koop er een vóór je vertrek naar de Dodentocht voor je heen- èn terugreis.

Verkeershinder

100Km Dodentocht brengt heel wat sfeer met zich mee in Bornem. Gedurende de week voor de start voel je de spanning stijgen, vrijwilligers die in de weer zijn om alles klaar te maken. Het brengt ook wel verkeershinder met zich mee omdat sommige plaatsen en/of straten moeilijk toegankelijk zijn of soms zelfs afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 
Dank je wel voor jouw begrip voor eventuele ongemakken die je hierbij ondervindt: 

 
!! Ook het kruispunt Beerdonkstraat – Luipegem t.h.v. Branst kerk zal afgesloten zijn op zaterdag 12 augustus van 6u t.e.m. 20U30 !! 

Milieucharter

Binnen de wandelsport staat een groene en rustige wandelomgeving centraal. Het past daarom ook volledig binnen de filosofie van de Dodentocht® – organisatie om mee te werken aan een gezond en rein milieu. We zijn van oordeel dat een grote organisatie als Dodentocht® een voortrekkersrol moet spelen op dit vlak en een voorbeeld moet zijn voor andere evenementen – organisaties uit de streek.

Lees hier meer >