Pers

12 juli 2020

Bijna 14 000 wandelaars starten aan 100Km Covid Challenge

Vanaf morgen, maandag 13 juli 2020, tot en met zondag 9 augustus 2020 wandelen zo’n 14 000 deelnemers de 100Km Covid Challenge powered by Dodentocht. “Omdat we dit jaar de opbrengst schenken aan de universiteiten van Gent en Brussel sluiten we de inschrijvingen nog niet af. Wie de uitdaging niet schuwt kan zich nog inschrijven tot zaterdag 8 augustus”, aldus Gunter Vergauwen, coördinator 100Km Dodentocht Kadee vzw.

Door het annuleren van de 100Km Dodentocht tijdens het tweede weekend van augustus viel er voor veel wandelaars een sportieve uitdaging weg. “Ons alternatief, de 100Km Covid Challenge, blijkt voor veel mensen een welgekomen alternatief. Ondertussen staat de teller op bijna 14 000 wandelaars”, zegt Gunter Vergauwen. “We merken wel dat we een andere doelgroep aanspreken dan met onze reguliere 100Km Dodentocht. Door deze challenge bieden we mensen, die 100 kilometer wandelen in 24 uur te zwaar vinden, ook eens de mogelijkheid om te proeven van de 100Km Dodentocht-familie. Zo zien we dat we met de 100Km Covid Challenge voornamelijk vrouwen aanspreken. Met meer dan 60% zijn zij goed vertegenwoordigd. En vooral vrouwelijke dertigers en veertigers gaan de uitdaging aan”, aldus Gunter Vergauwen.

En net zoals bij 100Km Dodentocht gaan ook wandelaars van over de hele wereld de uitdaging aan. De grootste groep deelnemers komt uiteraard uit België. Maar Duitsland, Nederland, Engeland, Noorwegen, Luxemburg, Amerika, Frankrijk, Zweden en Denemarken behoren tot de top 10.

Ianka Fleerackers en Marc Van Ranst

Ianka Fleerackers en Marc Van Ranst dragen het meter- en peterschap van deze 100Km Covid Challenge. Op 3 augustus wandelen zij samen 10 kilometer in het kader van de podcasts ‘Brave New Human’ van Ianka Fleerackers. (https://www.ianka.eu/Dodentocht2020)

Inschrijvingen verlengd tot en met 8 augustus

Wie wil deelnemen kan zich nog steeds inschrijven. Op zaterdag 8 augustus sluiten we de challenge af. Ook het T-shirt van de 100Km Covid Challenge kan nog besteld worden. De verzending van die T-shirts is voorzien in de loop van augustus.
Alle informatie vind je op https://www.dodentocht.be/wandelaar/inschrijven-100km-covidchallenge

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email