Pers

16 april 2020

Geen 51ste editie van 100Km Dodentocht door coronavirus

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is er een definitieve beslissing van de Nationale Veiligheidsraad: geen massa-evenementen tot en met 31 augustus 2020. Met 13 000 deelnemers valt ook 100Km Dodentocht onder deze noemer.

“De experts gaven het al van bij de start van de coronacrisis aan dat het niet verstandig is om veel mensen, vanuit België maar ook van ver daarbuiten, samen te brengen. Vandaag kwam de Nationale Veiligheidsraad met meer duidelijkheid en besliste om geen massa-evenementen tot en met 31 augustus 2020 toe te laten. Dat betekent voor ons als organisator van 100Km Dodentocht dan ook dat onze 51ste editie niet zal plaatsvinden”, geeft Gunter Vergauwen, hoofdcoördinator 100Km Dodentocht, een eerste reactie.
Na vijftig geslaagde edities op rij is het de eerste maal dat er geen 100Km Dodentocht zal georganiseerd worden. “Maar dat is de enige juiste beslissing. De gezondheid en veiligheid van de wandelaars, onze medewerkers en vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van de overheid volgen en onze verantwoordelijkheid nemen om het virus mee een halt toe te roepen, daar draait het nu om”, vult voorzitter André De Clerck aan.
De voorbereidingen achter de schermen zetten we nu on hold. Dit betekent dan ook dat de inschrijvingen van 16 mei 2020 niet plaatsvinden en verschuiven naar het voorjaar 2021. Als organisatie blikken we nu al met veel goesting vooruit op de voorbereidingen van de volgende editie op 13 augustus 2021.

Meer informatie:
Ilse Robyn
Persverantwoordelijke Dodentocht vzw
T 03 331 30 20
E pers@dodentocht.be of ilse.robyn@dodentocht.be

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email