Pers

24 maart 2020

Inschrijvingen 51ste editie 100Km Dodentocht uitgesteld naar 16 mei 2020

“De afgelopen weken volgden we allemaal de vorderingen over het Coronavirus COVID-19 op de voet. De situaties wijzigden dagelijks. Door de verstrengde maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad van afgelopen dinsdag, beslisten we om de inschrijvingsdatum van 100Km Dodentocht te verplaatsen naar 16 mei 2020”, aldus hoofdcoördinator Gunter Vergauwen.

De voorbereidingen voor 100Km Dodentocht van 14 augustus 2020 zijn al enige tijd lopende. Prospecties naar nieuwe controleposten, in kaart brengen van het parcours, sponsors contacteren, overleg met politie- en veiligheidsdiensten maar ook de voorbereidingen voor het online inschrijven zijn volop aan de gang. “Door de verstrengde maatregelen kunnen we tijdens de inschrijvingen de veiligheid van onze medewerkers niet garanderen. Bijkomend baseren we ons op de voorzichtige voorspellingen dat we vanaf de maand mei stilaan uit deze nachtmerrie kunnen geraken. Daarom beslisten we de datum te verschuiven naar 16 mei 2020, in de hoop tegen dan de zekerheid te hebben dat de 51ste editie ook effectief kan doorgaan.

In aanloop naar deze nieuwe inschrijvingsdatum houden we regelmatig contact met overheden en hulpdiensten zodat we hun raadgevingen en instructies kunnen opvolgen”, geeft Gunter Vergauwen nog mee.

Inschrijfprocedure

Inschrijven voor de 51ste editie van de 100km Dodentocht kan enkel via een online inschrijving. De inschrijvingen starten op zaterdag 16 mei om 9 uur. Het inschrijven zelf verloopt via de website van 100km Dodentocht (www.dodentocht.be).
Deelnemen aan 100km Dodentocht kost 50 euro. Bij inschrijving heb je de mogelijkheid een maaltijd in de post halfweg en een deelnemers T-shirt extra te bestellen. Voor de warme maaltijd betaal je 11 euro en het T-shirt kost 8 euro. Zowel de maaltijd als het T-shirt kan je enkel bestellen bij je inschrijving. Nadien bijbestellen is niet meer mogelijk.

Meer informatie:

Ilse Robyn
Persverantwoordelijke Dodentocht vzw
T 03 331 30 20
E pers@dodentocht.be of ilse.robyn@dodentocht.be

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email