Pers

24 juli 2021

Organisatie 100Km Dodentocht roept op om deel te nemen aan Summer challenge t.v.v. slachtoffers waterellende.

De wateroverlast in ons land deed de organisatie van 100KM Dodentocht Kadee vzw de plannen van de Summer Challenge veranderen. “Wij willen als organisatie ons steentje bijdragen. Daarom koppelen we het Rode Kruis Vlaanderen aan onze Summer Challenge. We hopen hiervoor nog veel wandelaars warm te maken zodat we een mooie som kunnen doneren aan de slachtoffers van de waterellende”, klinkt het bij de organisatoren van 100Km Dodentocht.  

Sinds 1 juli kan je jezelf opnieuw uitdagen tijdens de Summer Challenge van 100Km Dodentocht Kadee vzw. Je bepaalt op voorhand hoeveel kilometer je hoopt te wandelen op twee maanden tijd en gaat dan met jezelf die uitdaging aan. “Dit is al onze derde challenge. Bij de eerste challenge schonken we de opbrengst aan de universiteiten voor onderzoek naar COVID-19. Voor onze tweede challenge konden mensen zelf een goed doel voorstellen en wandelen voor hun goed doel. Aan onze Summer Challenge, die momenteel al loopt, was er geen goed doel verbonden. Maar na het zien van al de waterellende van de afgelopen week willen we daar verandering in brengen. We roepen onze wandelaars op om een extraatje te schenken wanneer ze zich inschrijven of een gift te doen wanneer ze reeds ingeschreven zijn”, legt Gunter Vergauwen, coördinator 100Km Dodentocht uit.

Summer Challenge 

De organisatoren van 100Km Dodentocht willen iedereen warm maken om nog een keertje de wandelschoenen aan te trekken voor het goede doel. Je kan nog deelnemen tot 30 augustus. Deelname kost slechts 5 euro. “Indien onze wandelaars nog eens 5 euro extra storten, de prijs van onze vorige challenges, dan gaan we een mooi bedrag kunnen doneren aan het Rode Kruis Vlaanderen. We hopen dat we ook nu nog een keertje op de gulheid van onze wandelaars kunnen rekenen. We willen hiermee alle mensen, die getroffen zijn door de waterellende in ons land, een hart onder de riem steken”, besluit de organisatie.

Alle informatie over de Summer Challenge vind je op de website van 100Km Dodentocht.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email