Pers

5 juni 2021

Organisatie 100Km Dodentocht pakt uit met een tweedaagse én een Summer Challenge

Voor een tweede jaar op rij geen 100Km Dodentocht. Het gemis wordt steeds groter bij de wandelaars maar ook bij ons als organisatie. Na de twee geslaagde challenges, de 100Km Covid challenge en de Warmste Winter Challenge, pakken we voor deze zomer uit met een derde challenge, de Summer Challenge. Maar voor diegene die op zoek zijn naar nog meer uitdaging, is er deze zomer een tweedaagse onder de naam 100Km Dodentocht Light.  

“In maart moesten we de jammere beslissing nemen dat er geen traditionele Dodentocht kon doorgaan. Op dat moment lieten de coronamaatregelen het niet toe om massaevenementen tijdens de zomer te laten doorgaan. Voor ons het startschot om op zoek te gaan naar een alternatief voor de 100KM Dodentocht”, klinkt het bij de organisatie van 100KM Dodentocht-Kadee vzw.

Logo Summer ChallengeSummer Challenge

Net zoals vorig jaar en afgelopen winter komt 100KM Dodentocht-Kadee vzw op de proppen met een challenge. “Deze keer is het een Summer Challenge. Net zoals tijdens de Warmste Winter Challenge dagen deelnemers zichzelf uit. Zij kiezen zelf hoeveel kilometer ze wandelen tussen 1 juli 2021 en 31 augustus 2021. We merken dat onze challenges nog zeer gesmaakt worden. Dus we hopen ook nu weer héél wat mensen op de been te krijgen”, aldus Gunter Vergauwen, hoofdcoördinator 100KM Dodentocht-Kadee vzw.

100 KM Dodentocht Light Logo 100Km Dodentocht Light

Een tweede uitdaging die de organisator van 100KM Dodentocht-Kadee aanbiedt, is de 100 Km Dodentocht Light. “Voor wandelaars die nog meer uitdaging zoeken en de traditionele 100Km Dodentocht missen, organiseren we een tweedaagse uitdaging. Bedoeling is namelijk om op twee opeenvolgende dagen 50 kilometer te wandelen en een bepijld parcours te volgen”, legt Gunter Vergauwen kort uit.
Er zijn zeven momenten, namelijk op 3&4 juli, 10&11 juli, 17&18 juli, 24&25 juli, 31 juli & 1 augustus, 7&8 augustus en 11&12 augustus om te kunnen deelnemen aan de 100Km Dodentocht Light. Om aan de coronamaatregelen te voldoen, worden de deelnemers verspreid over negen verschillende vertrekpunten en over verschillende tijdsloten.
De inschrijvingen voor de 100Km Dodentocht Light gaan van start op dinsdag 8 juni vanaf 19 uur.

“Laten we hopen dat het een laatste maal is dat we op zoek moeten gaan naar een alternatief voor onze traditionele 100Km Dodentocht. We zijn alvast blij dat we voor de 100Km Dodentocht Light toch weer eventjes aan het werk mogen gaan, dat we weer kunnen en mogen samenwerken”, besluit Gunter Vergauwen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email